Oplossingsgericht werken met basisschool kinderen: Kids Skills

Wat houdt de training in:

4 daagse oplossingsgerichte training werken met de methode Kids Skills met Gerrit van de Vegte, een ervaren trainer, die met veel enthousiasme en deskundigheid alle aspecten van de Kids Skills methode en het oplossingsgericht werken gaat trainen.

In deze methode werk je samen met kinderen, ouders, leerkrachten, interne begeleiders, jeugdzorg, raad van de kinderbescherming en verder alle belangrijke anderen binnen de context van het kind. Kids Skills is een speelse en praktische benadering voor het oplossen van moeilijkheden waarmee kinderen geconfronteerd worden.
Praktisch alle problemen kunnen worden opgevat als vaardigheden die nog ontwikkeld moeten worden.

Kids Skills is een systemische aanpak waarin ouders, leerkrachten en andere belangrijke personen binnen het systeem van het kind betrokken worden mee te denken over de te leren vaardigheid en het kind ondersteuning geven gedurende het hele leertraject van de vaardigheid.

Er is veel gelegenheid om te reflecteren op, en te oefenen vanuit je eigen (werk)situatie. De training is pragmatisch, met aandacht voor zowel de theoretische achtergronden van de Kids Skills methode als ook het oplossingsgericht werken, er wordt gebruik gemaakt van live demonstraties en het oefenen van vaardigheden.

Gedurende de hele training worden praktische tools aangereikt. De deelnemers krijgen thuis-opdrachten mee na elke trainingsdag. De vierde dag is een terug kom dag waarin de deelnemers een presentatie geven over het geleerde.

  • De training is gecertificeerd.
  • Werken in kleine groepen, max.25 deelnemers.

Brand new way is een samenwerkingspartner van het Centrum Oplossingsgericht Werken.  Het Centrum Oplossingsgericht Werken is ,naast het Brand New Way, de enige erkende opleiding voor Kids Skills.

http://www.brandnewway.nl/Nieuws/nieuwe-opzet-voor-kids-skills-en-mission-possible-trainingen/cf789e63-3fde-4d19-bab2-299b558f0b2c

De training Kids Skills van het COW staat gelijk aan die van het Brand New Way.

Accreditatie: SKJ: CRKBO; Registerplein

Interessant? Schrijf je ook in!
Klanten aan het woord
  • Lesstof
  • Interactie
  • Humor

Samenvatting

In andere trainingen wanneer de trainer vroeg iets uit te spelen in de groep was er een grote stilte en zei niemand iets. Jij krijgt het voor elkaar dat cursisten persoonlijk met je aan het werk gaan in de groep. Super!

5.0
Beoordeling 0 (0 reviews)

Geef ook je review

Sending