Oplossingsgericht werken met jongeren

Wat houdt de training in:

3 daagse oplossingsgerichte training werken met de methode Mission Possible met Gerrit van de Vegte, een ervaren trainer, die met veel enthousiasme en deskundigheid alle aspecten van de Mission Possible methode en het oplossingsgericht werken gaat trainen.

In deze methode werk je samen met kinderen, ouders, leerkrachten, interne begeleiders, jeugdzorg, raad van de kinderbescherming en verder alle belangrijke anderen binnen de context van de jongere.

Mission Possible is een persoonlijk ontwikkelingsprogramma voor jongeren, gebaseerd op de filosofie van het oplossingsgerichte denken. Het is een creatieve en praktische benadering voor het oplossen van moeilijkheden waarmee jongeren geconfronteerd worden. Praktisch alle problemen kunnen worden opgevat als vaardigheden die nog ontwikkeld moeten worden of waar de jongere op dat moment niet over kan beschikken.
In elf stappen leren jongeren doelen te stellen en deze waar te maken. Zij leren lastige dingen te veranderen door gebruik te maken van eigen sterke punten en er samen mee te werken. Deze leerervaring maakt het vervullen van dromen en het bereiken van doelen voor jongeren makkelijker.

Mission Possible is een systemische aanpak waarin ouders, leerkrachten en andere belangrijke personen binnen het systeem van het kind betrokken worden mee te denken over de te leren vaardigheid en het kind ondersteuning geven gedurende het hele leertraject van de vaardigheid.

Er is veel gelegenheid om te reflecteren op, en te oefenen vanuit je eigen werksituatie. De training is pragmatisch, met aandacht voor zowel de theoretische achtergronden van de Kids Skills methode als ook het oplossingsgericht werken, er wordt gebruik gemaakt van live demonstraties en het oefenen van vaardigheden.

Gedurende de hele training worden praktische tools aangereikt. De deelnemers krijgen thuisopdrachten mee na elke trainingsdag. De vierde dag is een terug kom dag waarin de deelnemers een presentatie geven over het geleerde.

  • De training is gecertificeerd.
  • Werken in kleine groepen, max.25 deelnemers.

Accreditatie: SKJ: CRKBO; Registerplein

Interessant? Schrijf je ook in!
Klanten aan het woord
  • Lesstof
  • Interactie
  • Humor

Samenvatting

Hoe jij de interactie zoekt met de groep en een gesprek hebt met een cursist en dat je dan er meteen theorie aan vast plakt. Daarin ben je echt uniek.

5.0
Beoordeling 5 (3 reviews)

3 Reviews

  1. Schoolmaatschappelijk werk zorggroep oude en nieuwe land 2 mei 2017
  2. Kentalis Zoetermeer 2 mei 2017
  3. Team schoolmaatschappelijk werk Tilburg 2 mei 2017

Geef ook je review

Sending